De mi is valójában az a germanium?

 

Miért fontos a germanium számunkra? Milyen élettani hatásai vannak?

Szerző: Prof. Dr. Dinya Zoltán

germanium egy ritka kémiai elem, a vegyjele Ge, kémiai tulajdonságaiban a szilíciumhoz hasonlít leginkább. A természetben általában szürkés, kemény érc formájában fordul elő, és számos szervetlen és szerves vegyületet képez. A földben és a kőzetekben nagyon kis mennyiségben található meg.

Melyek e ritka érc fontosabb élettani hatásai?

  • Az elsődleges pozitív élettani hatása, hogy növeli a vér oxigéntelítettségét, elősegíti az oxigén transzportját a szövetekhez és annak bejutását a sejtek belsejébe. Ennek pontos hatásmechanizmusa nem ismert, de feltételezik a germánium szerepét a sejt- és sejtalkotók membránjainak elektrontranszfer folyamataiban.
  • Serkenti az immunrendszer működését, bizonyos enzimek működésében szerepet játszik.
  • Az immunrendszer serkentése révén közvetett tumorellenes hatása van – kísérletekben direkt tumorsejt-ölő tulajdonságait is leírták, de ezt in vivo nem sikerült egyértelműen igazolni.
  • Serkenti a mentális funkciókat, csökkenti a fáradtságérzést.
  • Antioxidáns hatású, szerepet játszik egyes ionok (Ca, Na, CL, stb) egyensúlyának fenntartásában.
  • Leírták antibakteriális, antivirális tulajdonságait, aminek az lehet a magyarázata, hogy a germánium közrejátszik az interferonok képződésében.

 

A germánium gyógyító hatásai (rák, depresszió, artritisz…)

 

Dr Janet Hull az USA-ban praktizáló alternatív szakértő által megvizsgált betegek 95%-a germánium hiányos. De mi is az a germánium és van-e jelentősége az egészségünk szempontjából?

A germánium természetes ásvány, mely leginkább rák és AIDS megelőző tulajdonságai alapján közismert. A germánium egyes vegyületei mérgező hatást gyakorolnak bizonyos kórokozó baktériumokra.

A germánium organikus formája a rákgyógyítás táplálkozástudományi megközelítésének egyik legnagyobb vívmánya.

A germánium becsült napi bevitele 1 mg. Javítja az immunrendszer működését, fokozza a szervezet oxigén ellátását, energetizál és semlegesíti az egészségkárosító szabad gyököket. A germánium sugárzás ellen is véd.

A germánium képessé teszi a szervezetet a tumorok elleni harcra és ennek jelentős terápiás hatásai vannak. A germánium nem közvetlenül támadja meg a ráksejteket, hanem az immunrendszert erősíti, ezáltal hatékonnyá teszi a rák és egyéb degeneratív betegségek elleni harcban.

 

 

Számos klinikai vizsgálatot folytattak organikus germániummal. A vizsgálatok összesített eredményei alapján a szájon át szedett organikus germánium fokozza a szervezet interferon termelését, helyreállítja a károsodott immunválaszt, miközben rendkívül biztonságos az alkalmazása.

1945-ben Dr Kazuhiko Asai Japánban megalapította a Coal Research Institute-t. Számos korábbi orosz tudományos eredmény jutott a birtokába, melyek a germánium csodával határos fiatalító erejéről és a rákgyógyításban betöltött fontos szerepéről szóltak. Dr Asai az általa olvasott tudományos cikkeken fellelkesedve a germánium kutatásának szentelte az életét. Dr Asai eredeti kutatásait növényekből általa kivont organikus germániummal végezte.

Bár jelentős terápiás sikereket ért el, mégis rá kellett jönnie, hogy ezek a növényi kivonatok rendkívül költségesek, ezért szintetikus formában reprodukálta ezt a vegyületet. Számos növény és gyógynövény, melyeket hagyományosan gyógyításra használnak pl: ginzeng, fokhagyma, fekete nadálytő és az aloe tartalmaz germániumot. A növények germánium tartalma a termőtalaj minőségétől függ. Ha germániumot adunk a talajhoz fokozódik a növények fejlődése.

A germánium fokozza az oxigén átjutását a sejtmembránon, ezáltal javítja a sejtek oxigénellátását. Dr Otto Warburg Nobel-díjas rákkutató felfedezte, hogy a ráksejtek az oxigént nem képesek megfelelően feldolgozni.

 

A ráksejtek fokozott oxigén ellátása lassíthatja, vagy normalizálhatja a növekedésüket. A Journal of Interferon Research folyóiratban közölt klinikai vizsgálat megállapítja, hogy az …”organikus germánium helyreállítja a T-sejtek, B-limfociták aktivítását és az antitest képző sejtek számát. …az organikus germánium egyedi élettani hatásokat fejt ki, jelentősebb mellékhatások nélkül”.

A germániumot depresszió, artritisz, látászavarok, magas vérnyomás, nehézfém mérgezés és a rák kezelésére használják.

A germánium egy ritkán előforduló érc, az iparban félvezetőként alkalmazzák, elsősorban tranzisztorok és integrált áramkörök gyártásánál. A szemüveggyártásban is hasznosítják.

Az utóbbi évtizedek, évszázadok mezőgazdasági tevékenysége miatt a talaj germánium és egyéb ásványi anyag tartalma jelentősen lecsökkent.

A talaj germánium pótlása csak a mesében létezik, ezért a germániumot és az összes többi szükséges ásványt is érdemes sőt szükséges étrend-kiegészítők formájában bejuttatni szervezetünkbe, mert a rossz minőségű táplálék okozta degeneratív betegségek előfordulása szinte már járványos méreteket ölt.

 

Keressen minket még ma

Akár vásárolni szeretne, akár csatlakozni egy nagyszerű csapathoz.

Keressen minket még ma! Most! 🙂

FIGYELEM: A termékek vásárlása csak regisztráció után lehetséges!   Regisztráció ” Csatlakozom most “!

Share This